Gastenboek

Klankkleurconcert
Het klankkleurconcert, voor de Archipel, werd goed ontvangen door het aanwezige publiek en is 100% voor herhaling vatbaar beoordeeld - wij gaan dit oo...
vrijdag 14 september 2012
Leerzame 'djembee' les!
De les 'djembee' was harstikke leuk. Ik heb veel geleerd in een uur tijd. Ritmes waarvan ik dacht dat ik die nooit zou beheersen. Al om al e...
zondag 26 augustus 2012

Over Musique Monde

 

 

"Dacht je ook niet, Poeh?"
"Dacht ik wat?" zei Poeh,
terwijl hij zijn ogen opendeed.

"Muziek en leven..."
"Komt op 't zelfde neer" zei Poeh.
 
(Uit: Tao van Poeh - Benjamin Hoff)

Even voorstellen:

 

Mijn naam is Monique Derksen. Tijdens en na mijn HBO opleiding creatief edukatief groepswerk lag mijn focus vooral op lichaamswerk en verschillende dansvormen (Afrikaans, Modern, Klassiek en Tappen). Ik ben in 1985 begonnen met het bespelen van conga, djembé en andere percussie instrumenten. Sindsdien zijn beide uitingsvormen continue in mijn leven aanwezig.


Er gaat een helende, verbindende en ontspannende werking uit van samen zingen, dansen en trommelen. Een drie-eenheid in de culturele West-Afrikaanse tradities en ingebed in het leven van alledag: voor mij een belangrijke inspiratiebron.


Ik hou van diversiteit, improvisatie en kleinschaligheid. De dynamiek in zowel de muziek, de dans als in het groepswerk blijft mij telkens opnieuw boeien. Musique Monde is opgericht in 1995. Ik geef lessen, workshops en verzorg optredens en presentaties. Verder begeleid ik projecten voor jong en oud.


Voor meer informatie kunt u mij bereiken via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.